Klimat Gran Canaria

Gran Canaria har ett subtropiskt klimat, vilket innebär att det är varmt året runt. Medeltemperaturen på ön är 21 grader Celsius. Klimatet på ön är också mycket torrt, vilket gör det till en utmärkt plats att bo eller besöka om du är ute efter soligt väder. Klimatet på ön är också mycket torrt, vilket gör det till en utmärkt plats att bo eller besöka om du är ute efter soligt väder.

Klimatet på Gran Canaria påverkas av passadvindarna. Passadvindarna är en typ av vind som blåser från öst till väst. Dessa vindar bidrar till att hålla temperaturen på ön varm och stabil. Passadvindarna bidrar också till att hålla fuktig luft borta från ön, vilket förhindrar regn.

Gran Canaria har också gott om solsken med i genomsnitt 2 700 soltimmar per år. Detta gör Gran Canaria till en utmärkt plats om du letar efter en plats med fint väder.

Vår (mars-maj)

Vädret på Gran Canaria är väldigt fint under våren. Temperaturen ligger på 20-25 grader Celsius och det finns inte många turister eftersom det fortfarande är lågsäsong. Detta är en utmärkt tid att besöka om du vill undvika folkmassorna men ändå njuta av det fina vädret.

Sommar (juni-augusti)

Sommarmånaderna är de mest hektiska på Gran Canaria på grund av det perfekta vädret. Temperaturen ligger runt 25-30 grader Celsius under denna period, vilket är mycket behagligt för de flesta. Om du inte gillar stora folkmassor är det kanske inte den bästa tiden att besöka Gran Canaria eftersom det är mycket folk.

Höst (september-november)

I september börjar temperaturen svalna lite, men det är fortfarande mycket behagligt med en medeltemperatur på 23 grader Celsius. Oktober och november anses vara den lugna säsongen på Gran Canaria, eftersom det är färre turister då, men vädret är fortfarande behagligt. Detta kan vara en bra tid att besöka om du vill undvika de mest hektiska månaderna men ändå njuta av bra väder.

Vinter (december-februari)

Vintermånaderna kan vara svala med en genomsnittlig temperatur på 18 grader Celsius. Om du inte har något emot svalare temperaturer kan detta vara en bra tid för att få billigare priser på hotell och flyg.

Vilken är den varmaste delen av Gran Canaria?

Den södra delen av ön är den varmaste delen av Gran Canaria, eftersom den har fler soltimmar per dag än någon annanstans på ön.

Här finns också Maspalomas sanddyner, som är en av de varmaste platserna på ön med en medeltemperatur på 25 grader Celsius. Dessa vackra sanddyner sträcker sig över flera kilometer och är hem för en mängd olika växter och djur. I regionen finns det gott om hotell där du kan njuta av solen.

Visa 14 dagars väderprognos för Gran Canaria

Klimat Gran Canaria per månad
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtid 19 19 20 21 22 23 25 26 25 24 22 20
Natt 16 15 16 16 17 18 20 20 21 20 19 17
Vatten 22 20 20 21 21 22 23 24 25 24 24 22
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederbörd 13 25 15 8 2 0 0 5 14 27 21 18
Dagar
regn
6 7 7 5 3 2 2 4 6 8 10 7
Dagar
torra
25 21 24 25 28 28 29 27 24 23 20 24
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sol timmar
per dag
7 7 7 8 8 8 9 9 8 8 7 7
Vindstyrka
i Bft
4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 4
UV-index 4 5 5 5 5 6 6 6 6 6 5 5

Resor och boende Gran Canaria

Om du planerar att resa till Gran Canaria kan du kolla in dessa välkända resebyråer. Resenärerna anser att de är de bästa och erbjuder bra priser för alla budgetar.

Flygbiljetter

Letar du efter ett flyg till Gran Canaria? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Bästa tiden att åka till Gran Canaria

De varma och behagliga temperaturerna gör Gran Canaria till en riktig soldestination året runt och en mycket populär plats för solsugna semesterfirare, vilket gör den till en av de mest besökta platserna i världen under vintermånaderna. Det är inte förvånande att vintermånaderna är den mest hektiska resesäsongen på Gran Canaria, särskilt under semestertiderna, som är en riktig högsäsong.

Månaderna november, december, januari och februari faller inom kategorin Gran Canarias vintersäsong. Även om det blir lite kyligare under vintermånaderna är denna plats fortfarande inget annat än ett paradis jämfört med de mellersta och norra delarna av Europa.

En resa till stränderna på Gran Canaria

Om du är ute efter en solig och varm semester är den bästa tiden att besöka Gran Canaria under sommaren. Under denna tid kan du sola hela dagen och till och med bada i havet utan att känna dig obekväm.


Om du vill åka till Gran Canaria för en strand- eller poolsemester under de månader som är varmast och torrast bör du titta på maj, juni, juli, augusti och september. Det är de månader som har de minsta chanserna till regn.

Ön har en ökning av nederbörden under oktober månad, vilket är den första indikationen på ett potentiellt väderomslag. Oktober kommer fortfarande att ha behagliga temperaturer, men det finns en god chans att det kommer att regna två eller tre dagar under månaden.

Gran Canaria är den tredje största kanariska ön, men har nästan hälften av alla kanariska öars befolkning. Här finns stora naturliga kontraster. I norr är det mest grönt och lummigt, medan söder är ökenliknande med vackra sandstränder. Detta är den soligaste sidan av Gran Canaria och det är här du hittar de stora semesterorterna. Tack vare Gran Canarias goda väderlek kan du tillbringa större delen av året här.

Det regnar inte mycket på Gran Canaria, men jämfört med Teneriffa och Lanzarote är det lite mer regnigt här. Detta är dock främst i den norra delen av ön och i de högre belägna områdena. Gran Canarias lugna väder gör den idealisk som ett resmål för vintersol. Havstemperaturen är också ganska konstant mellan 20 och 25 grader Celsius och risken för regn är liten. Den varmaste delen av Gran Canaria är den södra delen. Här kan du bo året runt.

Gran Canaria väder per månad

Hur är det genomsnittliga vädret i en viss månad i Gran Canaria? Låt oss ta reda på det! Klicka på en månad för att se alla månadsgenomsnitt för solsken, höga och låga temperaturer, procentuell chans för regn per dag, snöfall och antal regniga dagar.


Väderupplevelser Gran Canaria

Har du varit i Gran Canaria?

Berätta hur du upplevde vädret i Gran Canaria och du kan vinna 1000 kr!

Din e-post kommer inte att inkluderas i utvärderingen och kommer inte att lämnas ut till tredje part.

Genom att skicka uppgifterna accepterar du vår Sekretess

Populära städer och byar på Gran Canaria

Städer och byar på Gran Canaria

Vanliga frågor

Var är Gran Canaria?

Gran Canaria är en ö som tillhör Spanien. Den ligger i en rak linje vid 4.325 km från {stad}. Gran Canaria är en del av skärgården i Kanarieöarna.

Koordinaterna för Gran Canaria är:

  • Latitud: 27.9547329
  • Longitud: -15.5927669

GPS-koordinaterna är 27° 57' N, 15° 35' W

Hur lång tid tar flyget till Gran Canaria?

Flytiden från Stockholm Arlanda till Gran Canaria är ungefär 6 h. 50 min.

Vilka är flygplatserna på Gran Canaria?

Dessa är flygplatserna som finns på Gran Canaria:

  • Gran Canaria Airport (LPA) i Las Palmas de Gran Canaria

Hur många invånare finns det på Gran Canaria?

Gran Canaria har ungefär 845.195 invånare.

Hur stor är Gran Canaria?

Området för Gran Canaria är runt 1.560 km². Det är 289x mindre än Sverige.

Vad är huvudstaden i Gran Canaria?

Huvudstaden i Gran Canaria är Las Palmas de Gran Canaria.

Vad är riktnumret för Gran Canaria?

Riktnumret för att ringa Gran Canaria är +34.

Har du sett ett misstag?

Skicka ett e-postmeddelande till oss. Vi är tacksamma för din hjälp.