Klimat Mauritius

Mauritius, en liten ö i Indiska oceanen, ligger öster om Madagaskar. Mauritius klimat är tropiskt och temperaturen är behaglig året runt. Ön har två olika årstider: en varm och våt säsong från november till april och en mildare och torrare säsong från maj till oktober.

Värme och regn (november till april)

Under den varma och fuktiga monsunsäsongen är medeltemperaturen på Mauritius omkring 27 grader Celsius. Vädret är vanligtvis ganska varmt och svettigt, och nederbörden är hög. De fuktigaste områdena på ön ligger i sydöst och öst, medan de torraste områdena ligger i det nordvästra hörnet och i mitten av ön.

Kallare, torr säsong (maj till oktober)

Under de svalare månaderna, när det regnar mindre, ligger temperaturen på Mauritius ofta runt 24 grader Celsius i genomsnitt. Jämfört med den varma och regniga säsongen är vädret för närvarande behagligt och milt med mindre risk för nederbörd. Eftersom vädret under den här årstiden är gynnsamt för utomhusaktiviteter som vandring och bad, är det många turister som kommer till ön under den här perioden.

Skillnader mellan regioner

Men även om större delen av Mauritius har ett tropiskt klimat finns det stora skillnader på ön. Till exempel har öns östra och södra delar högre luftfuktighet, medan öns centrala och norra delar har relativt lägre värden. Dessutom har de delar av ön som ligger närmare havet högre medeltemperaturer än inlandet.

Visa 14 dagars väderprognos för Mauritius

Klimat Mauritius per månad
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtid 28 29 28 28 26 25 24 24 24 25 26 28
Natt 26 26 26 25 24 23 22 22 22 23 24 25
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederbörd 86 90 62 28 19 13 13 16 7 12 25 37
Dagar
regn
18 19 20 15 11 11 13 12 8 8 8 12
Dagar
torra
13 9 11 15 20 19 18 19 22 23 22 19
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sol timmar
per dag
10 9 8 7 7 7 6 7 9 11 10 11
Vindstyrka
i Bft
3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 3 3
UV-index 7 7 7 7 6 6 6 6 6 6 7 7

Resor och boende Mauritius

Om du planerar att resa till Mauritius kan du kolla in dessa välkända resebyråer. Resenärerna anser att de är de bästa och erbjuder bra priser för alla budgetar.

Flygbiljetter

Letar du efter ett flyg till Mauritius? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Bästa tiden att åka till Mauritius

Vad du vill ha ut av en semester avgör när du besöker Mauritius. Detta tropiska paradis är utmärkt för avkoppling på stranden, för att titta på dess naturliga skönhet eller för att uppleva dess färgstarka kultur.

Genomsnittstemperaturer

Tropiska Mauritius har temperaturer på 24-31 grader året runt. Maj-oktober är kallare och torrare än november-april. Utomhusaktiviteter på stranden är möjliga året runt på grund av de milda temperaturskillnaderna.

Den bästa tiden för strandbesökare

De varmaste månaderna, november till april, är perfekta för strandsemester på Mauritius. Bad, snorkling och andra vattensporter är idealiska när vattnet är varmt. Under dessa månader är det också lugnare på stränderna, vilket gör att du kan njuta av landskapet.

Den bästa tiden för vandrare och naturälskare

Från maj till oktober är Mauritius som vackrast. Den är idealisk för vandringar och andra utomhusaktiviteter. Under dessa månader är luften renare och du kan få en bra utsikt över öns berg och skogar.

Regionala skillnader

Det tropiska klimatet på Mauritius kan variera från område till område. Östkusten är varmare och fuktigare än västkusten. Den centrala platån är kallare och torrare än kusten.


Bästa tiden att besöka östkusten

Mauritius östkust har vackra stränder och orört hav. Från november till april är stränderna på östkusten varmast. Simning och andra vattenaktiviteter är idealiska när vattnet är varmt.

Bästa tiden att besöka västkusten

Mauritius västkust har vackra skogar och berg. De kallare och torrare månaderna maj-oktober är idealiska för promenader och naturupplevelser på västkusten. Då är utomhusaktiviteterna trevliga och vyerna tydliga.

Bästa tiden att besöka Centralplatån

Mauritius centrala platå har vackra vattenfall och naturområden. De kallare och torrare månaderna maj-oktober är idealiska för natursemestrar på den centrala platån. Det är ett utmärkt ställe för vandringar och för att uppleva öns naturliga skönheter.

Samt sett beror det på dina intressen och semestermål när du ska besöka Mauritius. Detta tropiska paradis är utmärkt för avkoppling på stranden, för att titta på dess naturliga skönhet eller för att uppleva dess färgstarka kultur.

Mauritius väder per månad

Hur är det genomsnittliga vädret i en viss månad i Mauritius? Låt oss ta reda på det! Klicka på en månad för att se alla månadsgenomsnitt för solsken, höga och låga temperaturer, procentuell chans för regn per dag, snöfall och antal regniga dagar.


Väderupplevelser Mauritius

Har du varit i Mauritius?

Berätta hur du upplevde vädret i Mauritius och du kan vinna 1000 kr!

Din e-post kommer inte att inkluderas i utvärderingen och kommer inte att lämnas ut till tredje part.

Genom att skicka uppgifterna accepterar du vår Sekretess

Populära städer och byar i Mauritius

Städer och byar i Mauritius

Vanliga frågor

Var är Mauritius?

Mauritius ligger i en rak linje ungefär 9.561 km från Sverige (Stockholm → Port Louis).

Hur lång tid tar flyget till Mauritius?

Flytiden från Stockholm Arlanda till Mauritius är ungefär 13 h. 20 min.

Vilka är de största flygplatserna i Mauritius?

Dessa är de största flygplatserna i Mauritius:

  • Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU) i Port Louis
  • Sir Charles Gaetan Duval Airport (RRG) i Port Mathurin

Hur många invånare finns det i Mauritius?

Mauritius har ungefär 1.264.887 invånare.

Hur stor är Mauritius?

Området för Mauritius är runt 1.860 km². Det är 242x mindre än Sverige.

Vad är huvudstaden i Mauritius?

Huvudstaden i Mauritius är Port Louis.

Vad är riktnumret för Mauritius?

Riktnumret för att ringa Mauritius är +230.

Har du sett ett misstag?

Skicka ett e-postmeddelande till oss. Vi är tacksamma för din hjälp.