Klimat Qatar

På den arabiska halvön, i Mellanöstern, finns ett litet land som heter Qatar. Det är ett ökenklimat, vilket gör att det är varmt och torrt året runt. Höga temperaturer och lite regn kännetecknar Qatars klimat.

Det finns bara två olika årstider i Qatar: sommar och vinter. Dessa årstider är inte lika tydligt definierade som i andra delar av världen. Sommarsäsongen, som pågår från maj till oktober, är obevekligt varm och torr, med ofta över 50 grader Celsius. Vintersäsongen pågår från november till april, med temperaturer mellan 20 och 30 grader Celsius.

Sommar i Qatar

Sommartemperaturerna i Qatar kan vara absurt höga. Detta beror på att landet ligger i öknen, där det finns lite skugga och solens strålar är intensiva. Det är inte ovanligt att temperaturen överstiger 50 grader Celsius, vilket innebär att värmen kan bli outhärdlig.

Sommaren är en populär tid att resa till Qatar, trots värmen. Många besökare kommer till landet för att dra nytta av det behagliga klimatet och för att ägna sig åt utomhusaktiviteter. Förutom de många luftkonditionerade köpcentrumen och andra inomhusutrymmen finns det många stränder och utomhuspooler där man kan söka svalka.

Vinter i Qatar

Och även om vintrarna i Qatar är kallare än somrarna är det fortfarande ganska varmt i landet. Den typiska vintertemperaturen är mellan 20 och 30 grader Celsius, vilket är mycket mildare än i många andra delar av världen.

I Qatar är vintermånaderna i allmänhet soliga och torra. Luftfuktigheten är låg och det regnar inte mycket. Vädret är milt och risken för regn är liten, vilket gör att det är en trevlig årstid att resa till landet.

Visa 14 dagars väderprognos för Qatar

Klimat Qatar per månad
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtid 22 23 26 31 36 39 40 40 39 35 29 24
Natt 17 18 21 25 30 32 33 33 31 28 24 19
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Nederbörd 4 6 9 6 1 0 0 0 0 1 6 3
Dagar
regn
2 3 5 5 1 - - - - - 2 2
Dagar
torra
29 25 26 25 30 30 31 31 30 31 28 29
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Sol timmar
per dag
7 8 10 10 12 13 12 12 10 10 10 7
Vindstyrka
i Bft
3 3 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3
UV-index 6 6 7 8 8 9 9 9 8 7 6 6

Resor och boende Qatar

Om du planerar att resa till Qatar kan du kolla in dessa välkända resebyråer. Resenärerna anser att de är de bästa och erbjuder bra priser för alla budgetar.

Flygbiljetter

Letar du efter ett flyg till Qatar? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Bästa tiden att åka till Qatar

Qatar är ett litet men livligt land i Mellanöstern. Med tanke på landets rika historia och kultur, vackra landskap och moderna attraktioner är det inte förvånande att Qatar är ett populärt resmål för resenärer från hela världen. Men när är den bästa tiden att besöka Qatar?

Svaret på denna fråga varierar beroende på syftet med resan. Om du vill ha varmt väder och mycket solsken är vintern, från november till mars, den bästa tiden att besöka Qatar. Den typiska temperaturen vid denna tid på året är omkring 25 °C, vilket är behagligt och bekvämt. Du kan också räkna med trängsel och högre kostnader för resor och boende under denna period, som också är den mest trafikerade tiden i Qatar.


Om du vill undvika folkmassorna och spara pengar kan du överväga att besöka Qatar mellan juni och september. Det är färre turister och det finns fantastiska erbjudanden på resor och boende, även om det är varmt och svettigt under den här tiden på året med temperaturer som ofta överstiger 40 °C.

Qatar väder per månad

Hur är det genomsnittliga vädret i en viss månad i Qatar? Låt oss ta reda på det! Klicka på en månad för att se alla månadsgenomsnitt för solsken, höga och låga temperaturer, procentuell chans för regn per dag, snöfall och antal regniga dagar.


Väderupplevelser Qatar

Har du varit i Qatar?

Berätta hur du upplevde vädret i Qatar och du kan vinna 1000 kr!

Din e-post kommer inte att inkluderas i utvärderingen och kommer inte att lämnas ut till tredje part.

Genom att skicka uppgifterna accepterar du vår Sekretess

Populära städer och byar i Qatar

Städer och byar i Qatar

Vanliga frågor

Var är Qatar?

Qatar ligger i en rak linje ungefär 4.563 km från Sverige (Stockholm → Doha).

Hur lång tid tar flyget till Qatar?

Flytiden från Stockholm Arlanda till Qatar är ungefär 7 h. 10 min.

Vilka är de största flygplatserna i Qatar?

Dessa är de största flygplatserna i Qatar:

  • Hamad International Airport (DOH) i Doha

Hur många invånare finns det i Qatar?

Qatar har ungefär 2.685.053 invånare.

Hur stor är Qatar?

Området för Qatar är runt 11.437 km². Det är 39x mindre än Sverige.

Vad är huvudstaden i Qatar?

Huvudstaden i Qatar är Doha.

Vad är riktnumret för Qatar?

Riktnumret för att ringa Qatar är +974.

Har du sett ett misstag?

Skicka ett e-postmeddelande till oss. Vi är tacksamma för din hjälp.